Gratis terugvragen van btw


De btw die je betaalt wanneer je zonnepanelen koopt, krijg je terug van de Belastingdienst. Dit komt omdat je de energie die je niet meteen gebruikt, teruglevert aan het energienet. Op dat moment wordt je gezien als ondernemer voor de btw. In dit artikel vertellen wij je hoe dit precies werkt en hoe wij je GRATIS helpen bij het terugvragen van de btw op zonnepanelen.

Wat is btw en hoe hoog is deze voor zonnepanelen?
Tijdens het kopen van een product of dienst dragen we een deel van het aankoopbedrag af aan de overheid, dat is btw. Dit geldt ook voor zonnepanelen. De hoogte van het btw percentage voor zonnepanelen is 21%. Dit betekent dus dat er 21% extra kosten in rekening worden gebracht in de vorm van btw wanneer je zonnepanelen koopt. Deze kosten kun je gelukkig ook weer terugkrijgen.

Waarom krijg je de zonnepanelen btw terug?

Door een zonnesysteem aan te schaffen, ga je zelf energie opwekken. Omdat je de overtollige energie die je niet gebruikt teruglevert aan het net, word je een ondernemer. Het voordeel hiervan is dat je als ondernemer btw van een aanschaf voor je onderneming, je zonnepanelen dus, mag aftrekken van de btw die jij afdraagt over het product. Dat product is in dit geval de zonnestroom die je weer 'verkoopt' aan je energiemaatschappij.

Uw adres voor levering en zorgeloos installeren van uw Zonnestroom-installatie en een advies op maat.